02-03-14

Op weekend met de kids " LUIK"

Met het gezin op weekend  (Jill 26 maand, Sam 4 maand). Een hele organisatie. Maar het kan!

Bestemming Luik

Een stad waar je meer dan een weekend mee gevuld krijgt.We kozen hotel Ramada Palaza als uitvalsbasis. Een hotel vlak bij het centrum.Met uitzicht op de Maas.
Van hieruit konden we makkelijk naar het Aquarium museum. Een museum met een vintage TOETS, toch zeer ruim en heel net onderhouden. Het is even wennen, een museum te betreden waar er niet in elke zaal minstens 1 zaalwachter je in de gaten houdt.Gewoon rustig rond kijken en de dochter af en toe eens een kast zien openen (die dus ook niet op slot zijn). Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw waar het interieur me vaak deed deken mijn vroegere biologielokaal maar dan 100 x groter. Het aquarium was qua inkleding een pak minder spectaculair dan Aquatopia, toch kon het onze dochters een flinke poos boeien. Een toegangskaartje voor alles: slechts 6 euro. 
 

Luik bied ook vele zeer toffe winkeltjes die op de "TO-VISIT" lijst van een volgend bezoek staan. Sit on design,siert de top. Een zaak waar ze Donna Wilson verkopen. Gelukkig hebben ze ook een webwinkel.Een typisch Canadees ontbijt consumeerden we in het Québeq Café. Bestaande uit pannekoeken met ahornsiroep, pain doré,... 
Hetbuitenaanzicht van het café geeft weinig bloot van de gezelligheid en de leuke inrichting binnenin. 

Reserveren is hier wel ten zeerste aan te raden, de plaatsen zijn beperkt en de zaak is zo goed al altijd volzet.

Kledij Jill/
 Foto 1: pull Albababy+ Broek L'asticot+ LS H&M+ Scoenen Red Rag
 Foto 2: Trui Zara+ Broek Mini Rodini+ Schoenen Zechinno D'oro


Geen opmerkingen:

Een reactie posten