07-08-14

Kidsweekend 2

Zoals ik hier eerder schreef. Gaan we naar jaarlijkse gewoonte op weekend volledig in teken van de kinderen. Meestal gaan we dan net tot bij de Noorderburen. Omdat we daar net dat tikkeltje meer aan minder massagerichte gelegenheden vinden.

We vertrokken dinsdagnamiddag richting Alpacaboerderij  te Kaullile (Bochelt) vlakbij de Nederlandse grens.
Een Alpaca is dus een soort kleine lama die voortkomen uit de hoogvlakten van Bolivia, Peru en Chili.

We werden uiterst vriendelijk ontvangen en rondgeleid op de ruim 4 are Alpacagrond van John Peeters.
We mochten op elke weide bij deze prachtige dieren gaan. De Alpaca's waren menselijk contact gewend. Toch wel vrij schichtig wanneer je bruuske bewegingen maakte. Aaien hielden ze niet van. Maar hoe kleiner was, hoe nieuwsgieriger ze waren.  En daar hadden Jill  en Sam natuurlijk alle plezier in.


Een Alpaca draagt zijn jong gemiddeld 11,5 maand. En de volgende ochtend waren we ook getuige van een klein schattig Alpacatje die de kudde mocht vervolledigen.Na het afscheid van de alpaca's die ochtend vertrokken we richting Echt (NL.). Via internet ontdekte ik Avonturenpark Valdeludo.
 Geen speeltuin en geen attractiepark. Maar een echt avontuur, klim en klauterpark. Geen schommel en wip maar boomhutten en elementen zoals zand/water/ en vuur. EN SPELEN IN DE NATUUR.
Met parcours van bruggen en boomstammen, een vlot boven water,...
Met andere woorden de kinderen konden eens GOED RAVOTTEN.
Jill was voor sommige parcours nog te jong. Maar aan mama's hand was geen berg of boom te hoog.
Wanneer het allemaal wat te veel werd, ging ze even rustig op een springkasteel of in de zandbak met haar zusje.
En de mama's die genoten mee, een hele dag voor iedereen gratis water, appelsap, koffie en thee.Als afsluiter van het midweekend, werden de kinderen getrakteerd op een lekkere pannenkoek bij de Pannenkoekenbakker Thorn. Een plek waar je zeker 100 soorten pannenkoeken kan eten. Ingericht in een prachtig pand (begin  17de eeuw).
Tot de mama's genoegen waren er GROTE gezinstafels en zeker 20 stevige kinderstoelen aanwezig.
 Een speelkelder voor tijdens het wachten,en een schatkamer waar de kinderen met hun pannenkoekenpunten een cadeautje mochten kiezen.

 

We kunnen alweer terugblikken op een meer dan geslaagd uitstapje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten