09-11-2014

Kinderen vertellen al tekenend hun eigen verhaal

Een vliegtuig
De pengreep is nog niet helemaal dat
badkrijtjes
Een tip die ik kreeg tijdens mijn opleiding, was bij elke periode enkele tekeningen van je kind bij te houden.Zo heb je een overzicht van de tekenevolutie van je kind. Tot voor korte bundelde ik gretig dan ook 80% van alle krabbels die uit Jill's pols tevoorschijn kwamen. Sinds enkele weken is Jill volledig in de ban van tekenen. En maakt ze gemiddeld 20 tekeningen per dag.

 Wanneer je haar vraagt wat ze juist getekend heeft, noemt ze vaak iets op dat niet bestaat. Zoals een blop, een tremo,....
Het lijkt alsof ze niets durft te verzinnen omdat ze het zelf niet ziet in haar tekening.

 Zo zat ze onlangs in de naschoolse opvang met een vriendinnetje  te tekenen. Toen ik dat meisje vroeg wat ze tekenende zei ze " Een vijver" Jill die keek heel verbaasd naar me en zei: " Maar mama dat lijkt helemaal niet op een vijver, dat zijn aardappelen". En ze had gelijk. ( Waar is die fantasie heen?)

Schilderen samen met mama
Omdat tekenen dan ook zo belangrijk is voor de creatieve ontwikkeling van onze kleine meid, laten we haar vrij met zo veel mogelijk materialen experimenteren. Ik kocht bij Axion een pakje badkrijtjes. Deze zijn echt geweldig.
Het leuke aan tekenen op bad en bord is dat er steeds kan gewist worden.
We schilderden samen: Mama meubeltjes, Jill op papier.

En samen met Didou kunnen we nu ook al spookjes tekenen. Wist je trouwens dat wanneer een kind een gesloten cirkel kan maken, hij/zij het verschil ziet tussen zichzelf en de buitenwereld?2 opmerkingen: