15-03-15

De wereld van Kina en Gent

Het wordt bijna een zondagse traditie;Op pad met de kinderen. Vandaag iets verder van huis. Het natuurmuseum voor kinderen en jongeren.


Wat een geweldig museum. De kinderen wisten niet waar eerst te kijken of wat eerst te ontdekken. Bij de inkom bots je meteen op een reuze wereldbol die ronddraait. Jill was hier heel hard door gefascineerd en wist dat al wat blauw is voor water staat.

Op de benedenverdieping vindt je "ZAPLAND".( Dino's, de zee en insecten). Meer voor de jongste.

 De tentoonstellingen die boven liepen, kwamen niet overeen met die op de website. Wij bezochten insecten, de zee, vogels en de evolutie van de mens.

Het was op vele momenten voor de kinderen nog moeilijk om echt het geheel te zien. Maar de doe-activiteiten tussendoor spraken hen dan wel weer 100% aan.


Op 50m van het museum vindt je toevallig ook een super leuk outletwinkeltje: "Miekemuis" Waar ik voor Jill prachtige mintgroene zomerschoentjes vond. Ze verkopen er vooral schoenen van merkjes zoals Zecchino d'oro, Gallucci,... En kleertjes van Inge Van Den Broeck, Morley,...

Toen we dan toch in de buurt waren, bezochten we onze vroegere woonst. In de Zebrastraat. Een echt zalige omgeving om te wonen ( huisvesting, cultuur en economie). Je kan er niet kopen ( enkel huren).  Vroeger was op de site de zoo van Gent.

2 de verdiep links van de nagel. Was onze "Point of View".
Hopelijk hadden jullie een even fijne zondag!

4 opmerkingen:

 1. what a nice museum for kids!!! we should visit gent one of those days...
  i wish you a happy weekd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk museum! Bij ons in Nederland heb je het museum NEMO in Amsterdam, dit is ook mega leuk voor kids! Dus mocht je daar een keertje in de buurt zijn... :-)
  Woonde jullie in het oranje gedeelte? Leuk wonen hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nemo, moet ik onthouden. Ja was net links van de spijker. :)

  BeantwoordenVerwijderen