05-04-2016

Nice bezoeken #Villa Ephrussi#

Tijdens onze geweldig bezoek  aan Nice, hadden we jammer genoeg niet elke dag schitterend weer. De temperaturen waren er wel al zeer aangenaam. Maar sommige dagen waren toch wel iets grijzer en zelf regenachtig.
Gelukkig zijn er tal van mooie plekken indoor, die je moet gezien of bezocht hebben. Op 30 minuten rijden, bus (81),vanuit het centrum ligt Saint-Jean-Cap-Ferrat. Waar je ongetwijfeld naar Villa Ephrussi moet afzakken.











Villa Ephrussi werd ontworpen door de Franse architec Aaron Messiah, die ook hofarchitect was van Leopold 2. Hij bouwde ook Villa Masséna ( Museum Masséna). Wat op onze lijst staat bij een volgend bezoekje aan Nice.

Villa Ephrussi was de woonplaats van Barones Béatrice De Rothschild, zij liet haar roze villa bouwen op de klif met zicht op de Middellandse Zee.
Béatrice gebruikte haar fortuin om de wereld rond te reizen. Zo verwierf ze een hele collectie schilderijen, beeldhouwwerken en zeldzaam porselein. Deze zijn allemaal authentiek opgesteld  en te bezichtigen binnen in de villa.


Vanop het balkon kan je om de 20 minuten genieten van een fonteinenshow vanuit de tuin, ontworpen in de vorm van een schip.(Onderverdeeld in 9 tuinen) Met de zee aan alle kanten. Het tuinpersoneel ( ongeveer 50) onderhielden vroeger de tuin, gekleed als matrozen met rode pom pon mutsen.


Deze tuin :à la Francaise is de grootste. Hij is helemaal in de Franse stijl met fonteinen, palmbomen,...


Je hebt  een prachtig overzicht , over de Franse tuin, vanop de cascade in de vorm van een trap.


Tenslotte nog een foto op de bank met de allerliefste schoonzus a.k.a " Meter Griet". Die ons naar deze mooie stad bracht.




Voor een bezoekje aan de Villa met haar adembenemende tuin, betaal je 13,5 euro per persoon. Met de lerarenkaart 10,5 euro. Kindjes gratis. Je bent in totaal wel enkele uren zoet aan deze villa met prachtige tuinen. Wij namen een picknick mee, en aten deze voor de villa. Drankjes kan je er kopen in blikjes bij de auto



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ensorhuis Oostende