28-05-2017

La Coupole

La Coupole, gelegen op 5km van Saint-Omer Frankrijk (Nord-Pas-de-Calais), is een van de meest indrukwekkende overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Door de overweldigende massaliteit, de ondergrondse plaatsing van de installaties en het lijden van de dwangarbeiders die het hebben gebouwd, vormt het een symbolische plaats van de nazi-onderdrukking.

La Coupole is  ook voor jonge kinderen echt een aanrader. Jill (5) en Sam ( 3) snappen nog niet zo heel veel over wat een oorlog juist is, maar in dit museum beleef en ervaar je echt hoe het er die tijd allemaal aan toe ging. De tunnel naar de Coupole zelf is akelig en kil ( best een dikke trui mee nemen ) ,maar toch educatief aangekleed zodat het niet onaangenaam aanvoelt.
 In de Couple  zelf ga je met een lift naar het 3 de verdiep waar je eerst een kort filmpje krijgt over het ontstaan van de Coupole .Er zijn heel duidelijke  beelden  vooral over de bouw van de V2. Nadien volg je de rondleiding en kan je alle geheime wapens van het Nazi-rijk bezichtigen.
De kinderen waren zeker 2 uur zeer aandachtig. Nadien was het tijd voor een pauze in de cafetaria, waar we nog wel een hele tijd op papa (die heel  geboeid was) wachtten.

Achteraf deden we ook nog een wandeling rond de Coupole ( waar je best wel goede stapschoenen voor voorziet want het is een redelijk beklimming.) Ook niet aan te raden voor zeer kleine kindjes want op sommige plekken missen treden in de bruggetjes).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten