Het is wel nog even, maar er bestaat dus echt een facebook pagina waar ze nu al aftellen tot 5 februari: World Nutella Day.
Van een goede vriendin kreeg ik het Nutella bakboek. Een ideale zoethouder voor deze herfst/ winter.
Eerste recept: Chocolademousse met Nutella
Voor 4 personen: 100 g pure chocolade, 100g Nutella, 2,5 dl slagroom, 4 eiwitten, snufje zout.
Van een goede vriendin kreeg ik het Nutella bakboek. Een ideale zoethouder voor deze herfst/ winter.
Eerste recept: Chocolademousse met Nutella
Voor 4 personen: 100 g pure chocolade, 100g Nutella, 2,5 dl slagroom, 4 eiwitten, snufje zout.
- Breek de chocolade in een kom in stukjes. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Voeg aan de zacht geworden chocolade 1 eetlepel warm water toe en roer het chocolademengsel met een spatel tot een gladde massa.
- Voeg op het moment waarop de chocolade helemaal gesmolten is, de Nutella toe.
- Klop de slagroom stijf.
- Klop de eiwitten goed stijf met een snufje zout. Spatel eerst de slagroom door de chocolade en dan de stijfgeslagen eiwitten.
- Verdeel de mousse over de dessertglaasjes en laat deze ten minste 3 uur in de koelkast rusten.
- Intussen naar de speelgoedwinkel en speeltuin.
Dis une couleur Rotennis |
Haha, "Wereld Nutella Dag" daar had ik ook nog nooit van gehoord. En van het Nutella bakboek ook niet, leuk :-)
BeantwoordenVerwijderenRecepten met Nutella dat kan niet verkeerd zijn!
BeantwoordenVerwijderenOh lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen