14-07-2018

De magie van het lezen met Leesfee

Tegen alle verwachtingen in, is bij onze oudste dochter het lezen een beetje een struikelblok. Niet om te zeggen dat er tegenop gekeken wordt, maar toch gaat het niet van een leien dakje. Het niveau eind eerste leerjaar zijn we nog net niet. (Maar daar pinnen we ons niet aan vast, er zijn wel vaker kindjes die pas later echt een grote sprong maken). Het huiswerk lezen was elke dag opnieuw zoeken naar extra energie voor mezelf en voor haar om dat kleine stukje te lezen.

Maar juf mama zou juf mama niet zijn, als ze niet alles uit de kast haalt, om toch zo veel mogelijk het lezen te blijven promoten.

Gelukkig is het gamma aan lees extra's vandaag oneindig breed. En zie je soms het bos door de bomen niet meer. Vooral veel in contact komen met boekjes en lezen. Bezoeken van leuke winkeltjes,voorlezen, de bib, event bij bOEk en kOEk,.. En vooral volgen war de interesse wordt opgewekt.

Hier werkt de magie van Leesfee, de meisjes mogen zich echt wel de grootste fans van de DE LEESFEE noemen. En nog meer toeval, dat we de Leesfee en haar vriendjes vaak tegenkomen wanneer we met mama op stap zijn ;).


En zo toevallig, kreeg Jill een gesigneerd boekje van Herrie de heks: vakantieleersplezier verzekerd!


2 opmerkingen:

Ensorhuis Oostende