18-05-14

Ferme kinderkamers (Creatievelingen op bezoek) Deel 5


Hallo! Mijn naam is Esther, en ik op mijn blog schrijf ik meestal over naaiwerkjes, maar ook over interieur, traktaties en recepten. Vorig jaar verhuisden mijn twee dochters van 6 en 3 een verdieping omhoog. Onze zolder deed tot dan dienst als werkruimte, en werd omgetoverd tot een meisjespaleis. 

 

In eerste instantie met veel roze, maar enkele maanden terug zorgde ik met wat kleine veranderingen voor een frissere look. Zo maakten kussens met Pip-Studio print plaats voor zelfgemaakte kussens in pasteltinten, met accenten in koper en zwart. De tekentafeltjes (officieel ladekastjes uit de Stuva serie van Ikea) werden voorzien van een fris wit/blauw Harlekijn behang, en dunne plexiglas platen. Voor over de krukjes, ook van Ikea, haakte ik hoesjes van lichtroze Zpaghetti garen. Verder zocht ik accenten in pastelkleuren daarbij: en mintgroen bureaulampje voor mijn oudste dochter, en wit met blauwe cottonball lights voor de jongste dochter. Twee andere eyecatchers op de meidenzolder zijn het blauwe berenhoofd van Assembli (DIY origami pakket), en de ABC poster die mijn partner ontwierp.Voor mij is een kinderkamer nooit af, het blijft leuk om accessoires af en toe te wisselen of een ander sfeertje te creëren met bijvoorbeeld nieuw beddengoed. Door te zorgen voor een goeie basis, kun je met wat kleine veranderingen heel wat bereiken!
Als je vragen hebt over waar bepaalde spulletjes vandaan komen, mail me gerust op vanjansen@live.nl 

Esther

4 opmerkingen:

  1. Da's gewoon een pracht van een kinderkamer ! Zo hadden we er allemaal wel eentje willen hebben, toen we klein waren...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel leuk die lampjes :)

    BeantwoordenVerwijderen