20-05-14

Ferme kinderkamers (Creatievelingen op bezoek) Deel 6

Ik schrok even toen ik gevraagd werd om Janne's kamertje hier te komen tonen. Ik ben gek op kinderkamers en ben verwoed "Pinner". In mijn hoofd is een kamertje ook altijd veel mooier dan het uiteindelijke resultaat, een gevolg van al die prachtige dingen die ik op internet voorbij zie komen. Werkt zeker inspirerend, soms ook motiverend, maar soms word ik er ook gewoon heel erg onzeker van: hoe lukt het die mensen om zo'n perfecte kamertjes te creëren??
Ik was dus heel erg verrast toen mijn afkooksel-kamertje ( in mijn hoofd zag het er allemaal net iets spectaculairder uit.) ook in het oog sprong.
Ik hou wel van Scandinavische stijl, gemengd met een vleugje retro. Een mengelmoes dus.
Omdat veel van die leuke spulletjes onbetaalbaar zijn ( toch voor ons!), probeer ik steeds met kleine accentjes er toch iets leuks van te maken.
                      Basisstukken zijn bijna altijd van IKEA, nog steeds een topper, jammer genoeg heeft bijna iedereen hetzelfde...Daarnaast schuim ik elke week de kringwinkels af die ik passeer. Soms vind je niks, soms vind je net datgene dat nu eens net ontbrak op dat ene plaatsje...
Hoe meer je gaat, hoe meer je vindt! Zo kocht ik al heel wat leuke retro poppenwagentjes, eetstoeltjes,...Met een (bijna) 3 jarige poppenverslaafde is dat telkens weer scoren! Ook de kadertjes aan de muur zijn IKEA_tjes, gevuld met prenten uit oude sprookjesboeken.
De kistjes verzamelde ik in de Colruyt, de huisjes kocht ik online.( Geïnspireerd op de leuke spullen die je bij  Huiszwaluw te Gent dikwijls ziet maar zoooo oneerlijk duur zijn).Ik kocht enkele leuke papiertjes en maakte zo een eigen kistjes-muur. Ze zijn nog niet allemaal opgevuld naar mijn zin, maar kijk, misschien wacht ik nog op die ene kringloopvondst om erin te zetten.


Van de fruitkistjes maakte ik een leeshoekje door er kussens op te maken met mousse uit de doe-het zelf en oude tafellakens met alle soortenbloemetjes op. Je wil niet weten hoeveel van die tafelkleden ik hier al verzameld heb, dus ik was blij dat ik er eindelijk een doel voor had gevonden!
Flor (9 maand) is nog wat klein, zijn kamertje is nog een "work ik progress". Maar ik ben nu al volop aan het pinnen. Inspiratie genoeg, nu nog invliegen.
Groetjes,     
Eva


Voor meer kinderkamers: Esther/Kim/Roan/Lewis/Pippa/Jill&Sam

4 opmerkingen:

 1. mooi hoor, en leuk idee om de bakken zo te 'recycleren' als poefje !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er echt supermooi uit. Wij combineren ook vaak Ikea met 'afdankertjes', dikwijls met een verrassend resultaat (dat zeggen anderen toch ;-). Vind ik veel leuker dan die perfecte 'showroom' kamers.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. So lovely! I love all the beautiful details.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een tof kamerke! Die kastjes zijn geweldig ... en die poppenwagen! Smelt smelt!!!
  Ik ben echt fan!

  BeantwoordenVerwijderen