16-08-14

Doe het maar lekker zelf.

" Mama ik kan het niet?"  "Nee nee, je kan het NOG niet!"

Investeren in zelfstandigheid, de enige investering die de dag van vandaag nog zekerheid biedt.

Wij begonnen zowel bij Jill als Sam al zeer vroeg met een belangrijk punt: "Zelfstandig eten" Het enige wat we investeerden was tijd, veel tijd, geduld en een plakkerige keukenvloer.

Verbaasde reacties als ze je baby van nog geen 6 maand  op de trein een appel of peer uit het vuistje zien eten. Zowel bij Jill als bij Sam pasten we onbewust de "Rapley methode" toe. 
Nooit iets gedwongen of aangemoedigd om iets te eten. Enkel aangeboden en zelf  steeds het goede voorbeeld gegeven.

Bij Jill ging het zeer vlot, we schotelden haar geen lekkere zoete dingen voor; maar witloof, spruitjes, spinazie en broccoli. Alles werkte ze in no time naar binnen en daarbij ook nog zeer stevige porties...
Nu nog steeds op 2,8 jarige leeftijd een vlot zelfstandig etertje.

Sam daar hadden we toch even twijfels bij.  Ze had een moeilijkere start, at vaak maar een paar hapjes. Wou geen fruit. Na enkele minder goede weegresultaten bij K&G zelf even naar alternatieven gezocht.

Gelukkig volgde ik mijn gevoel. En bleven we gewoon voedsel aanbieden. En nu....Tadaaaa!!!!!


Twee omnivoorkes aan onze tafel.
Intussen werd er ook aan IKEA HACKING gedaan. Zoals ik eerder schreef, zijn we bezig met de slaapkamer.

Hier al wat foto's van de stand van zaken. Ik heb getwijfeld om het kader van het Kura bed pastel te schilderen. Maar bleef bij de veilige beslissing om het hout zo te laten. Wat denken jullie? Toch beter schilderen of niet?

Eerst de stevigheid gaan testen bij Ikea zelf!
 8 opmerkingen:

 1. Mooi ruitjespatroon. Misschien zou het nog beter tot zijn recht komen in een wit frame. (wel veel werk natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt 128 :)
  Ja Ann _Lieveke en zus dat heb ik ook al gedacht, bedankt voor de tip. Idd wel nog een hele klus. Het bed in elkaar steken vond ik wel een lang werkje. Ik ben nu op zoek naar leuk beddengoed,boekenkast en nachtkastje. Als deze er zijn ga ik het waarschijnlijk nog schilderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap dat je je kinderen zo goed hebt leren eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn als kinderen zonder tegensputteren alles lekker mee eten!
  Zou voor een wit frame gaan denk ik. Het is trouwens zo ook al mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Iris, Super die blog van jou! Als je graag mijn mening hebt; ik zou de frame ook schilderen ofwel in t wit ofwel in datzelfde groen als die ruitjes. Blij dat Sammeke nu ook zelf goed eet! KUSX

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt allemaal voor de reacties. Nu is alle twijfel van de baan. Het frame krijgt nog kleur. WOEHOEE!!! Eerst nog de keukenkasten, dan de boekenkast. En dan heb ik weer wat moed om het Kura bed (redelijk lang puzzelwerk) in en uit elkaar te halen....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat hij nu zelf kan eten, onze tweede doet er ook veel langer over. Komt vanzelf. Leuk bed ook zo, hier ook een kura en bennog inspiratie aan het opdoen.

  BeantwoordenVerwijderen