14-10-2016

Wie is nu Kiwi en wie Strit?


Een vraag die ze in Denemarken wel zullen kunnen beantwoorden. In hun geboorteland zijn deze 2 grappige figuurtjes immers al iets langer bekend.

Wij mochten dankzij “Getest op kinderen” naar de avant-première in Studio Skoop te Gent. De voorstelling vond plaats in een kleine, zeer knusse zaal.


Meteen bij aanvang werd te toon gezet: dit is een voorstelling waar gelachen zal worden. Vanaf fragment 1 is duidelijk dat Kiwi, die zeer netjes en toegewijd is en Strit met zijn Wilde woezelige karakter steeds dolle fratsen beleven. De rode draad doorheen alle filmpjes is: Kiwi wil een foto maken van hun avonturen of creaties. Dit loopt echter telkens verkeerd en daar moeten ze zelf ook erg om lachen. Een zeer grappige foto is dan ook het resultaat.
Het was echt heel de tijd lachen geblazen. Jammer dat de voorstelling al zo snel gedaan was. (40 minuten). De makers wisten gedurende deze tijd de volledige concentratie van de hele zaal vast te houden. Aangezien het om een reeks korte filmpjes ging en er geen dialoog aan te pas kwam, was het ook heel makkelijk te snappen, zelfs voor kinderen jonger dan 3 jaar.
Achteraf werden Jill en Sam geïnterviewd. Op de vraag wie ze het leukste vonden, konden ze moeilijk antwoorden. Dit omdat ze op het einde van de film nog steeds niet wisten wie nu Kiwi en wie Strit was. Maar Sam wist wel te vertellen dat ze het heel grappig vond dat ze zo veel rommel maakten.
Jill vond natuurlijk de figuurtjes heel mooi.  Bij het afscheid kregen deze twee pluizige schatjes nog een zoen van hun nieuwe fans.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ensorhuis Oostende